Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل محیط زیست استان زنجان گفت: در خصوص حوادث اخیر و حمله پلنگ به انسان‌ها در ارتفاعات طارم باید گفت که انسان به سمت زیست‌گاه این حیوان حرکت کرده و در هیچکدام از حوادث پلنگ‌ها حتی به حاشیه روستا وارد نشده‌اند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، محمدرضا یافتیان در نشست خبری با اشاره به چالش‌های محیط زیست زنجان و کمبود نیرو در بخش‌های مختلف سازمان، اظهار کرد: ۵۴ درصد پست‌های اداری بلاتصدی است و نیروها دو برابر ظرفیت کار می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۴۵ محیط‌بانان در حال فعالیت هستند، افزود: اگر سه برابر جمعیت موجود محیط‌بان داشته باشیم، شاید بتوانیم بر مشکلات فائق شویم.

مدیرکل محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه مجوز جذب ده محیط‌بان سال گذشته اخذ شده و حکم پنج نفر قطعی و چهار نفر در مراحل اداری است، خاطرنشان کرد: تخلفات محیط زیست باید به مانند تخلفات راهنمایی رانندگی لحاظ شود.

یافتیان با تاکید بر اینکه جنبه‌های عمومی محیط زیست باید مورد توجه قرار بگیرد، ادامه داد: امروزه نقش ائمه جمعه و روحانیون در روستاها به منظور حفظ محیط زیست ضروری است اما مغفول مانده است.

وی به حوادث اخیر و حمله پلنگ به انسان‌ها در ارتفاعات طارم اشاره و تصریح کرد: انسان به سمت زیست‌گاه این حیوان حرکت کرده و در هیچکدام از حوادث پلنگ‌ها حتی به حاشیه روستا وارد نشده‌اند.

زمانی که افراد در مدخل ورودی غار می‌نشینند، حتماً احتمال خطر وجود دارد، بهتر بود طبیعت‌گردان در خصوص سه مورد اخیر حمله پلنگ، از محیط زیست اطلاعاتی کسب می‌کردند.

مدیرکل محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه مناطق مذکور حفاظت شده نیست، زنجیره غذایی منطقه کامل است و پلنگ‌ها برای خودشان قلمرو دارند، ادامه داد: خرید دوربین در منطقه به منظور سرشماری این گونه‌های جانوری در دستور کار است، پلنگ معمولاً خودش را به انسان نشان نمی‌دهد و شمارش این حیوانات بدون وجود دوربین غیرممکن است.

یافتیان با ابراز بی‌اطلاعی از جمعیت موجود پلنگ‌ها در منطقه، اظهار کرد: پلنگ روزها خودش را استتار می‌کند و نیاز است برای سرشماری دوربین تله‌ای نصب شود.

وی حفاظت از مناطق ۱۲۳ هزار هکتاری منطقه سرخ‌آباد با نیروی پنج‌نفره را غیرممکن دانست و تاکید کرد: حتی دوربین‌های تله‌ای نیز امکان سرشماری دقیق را به ما نمی‌دهد.

مدیرکل محیط زیست استان زنجان خاطرنشان کرد: عمده آلودگی زنجان از محل ریزگردها است و مسئله کم‌آبی در کوتاه‌مدت ما را دچار چالش جدید می‌کند و من قول نمی‌دهم که بتوانم همه مشکلات را در حوزه محیط زیست حل کنم.

یافتیان با بیان اینکه در بحث استقرار صنایع حتماً تأمین منابع آبی و پساب خروجی واحد تولیدی مورد توجه محیط زیست است، گفت: با کاهش نزولات آسمانی و نبود مدیریت آب، شاهد بیابان‌زایی خواهیم بود.

وی افزود: حکم قوه قضائیه سریعاً برای قاتل محیط‌بانان ابلاغ شده، حکم قطعی شده است و با اذن اعدام، منتظر اجرای حکم اعدام محیط‌بانان هستیم.

کد خبر 570119

منبع: ایمنا

کلیدواژه: سازمان محیط زیست پلنگ ایرانی زیستگاه های طبیعی مناطق حفاظت شده محیط بان سازمان محیط زیست زنجان حفاظت محیط زیست شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق مدیرکل محیط زیست استان زنجان محیط بانان پلنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۵۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ عبدالرحمن زحمتی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: هر سال با شروع فصل بهار، زاد و ولد حیوانات وحشی آغاز می‌شود و زیر چتر حمایت و حفاظت محیط‌بانان حفاظت محیط زیست به زندگی خود ادامه می‌دهند و زنده‌گیری نوزادان حیات‌وحش پیگرد قانونی دارد.
معاون حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به آغاز فصل زایش وحوش گفت: محیط بانان پارک‌های ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین نخستین بره‌های متولد شده‌ی امسال را مشاهده کرده اند.
روح الله لایق افزود: بارندگی‌های مناسب اسفند و فروردین ماه سبب رویش گیاهان و پوشش مناسب گیاهان در مراتع شده وشرایط برای زیست گونه‌های علفخوار همچون قوچ و میش اوریال، آهو و کل و بز مناسب است.
وی در ادامه گفت: فصل بهار گردشگران بیشتردر طبیعت حضور می‌یابند که توصیه می‌شود در صورت مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت از لمس آنها خودداری کنند، زیرا موجب جدا کردن این نوزاد از چرخه طبیعی خواهد شد.

به علت نبود آگاهی ،بسیاری از نوزادان وحوش از چرخه طبیعت خارج می‌شوند
معاون حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: هر ساله در فصل بهار و زمان زادآوری حیات وحش، به علت نبود آگاهی بسیاری از مردم نسبت به برخورد صحیح هنگام مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت، بسیاری از نوزادان از چرخه طبیعت خارج می‌شوند.
لایق از طبیعت گردان خواست از نزدیک شدن و نوازش بره‌ها و نوزاد وحوش خودداری کنند، چون نوزادان حیواناتی که با لمس و نوازش کردن و یا در آغوش گرفتن بوی انسان به خود گرفته اند، تلف می‌شوند.
در طبیعت و مناطق حفاظت شده‌ی خراسان شمالی ۶۵ گونه پستانداران زیست می‌کنند.

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی
  • بازگردان پرندگان به طبیعت به همت دوستدار محیط زیست