Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس در زنجان، محمدرضا یافتیان، مدیرکل محیط زیست استان زنجان ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: چالش‌های بسیاری در حوزه محیط زیست داریم که هر کدام از آنها یک طرح بزرگ است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان زنجان با اشاره به اینکه نه تنها به لحاظ ساختار اداری که کمبود نیرو و نبود متخصص در حوزه‌های مختلف وجود دارد، بیان کرد: این موضوع موجب شده که جذب ۱۰ محیط‌بان داشتیم که ۹ نفر نهایی شده و ۵ نفر قطعی شده که به محض تامین منابع مالی جذب خواهند شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۵ محیط‌بان داریم که اگر سه برابر شود، تقریبا نیاز ما برطرف خواهد شد، گفت: یکی از مشکلات ما محیط‌بانی به لحاظ تعداد است و این امر با تامین نیروی انسانی امکان‌پذیر است.

یافتیان با بیان اینکه باید دوربین تله‌ای در مناطق نصب شود تا بتوانیم تخمین بزنیم چرا که برای مثال فقط منطقه حفاظت شده سرخ آباد ۱۲۳ هزار هکتار است، گفت: استاندارد محیط‌بان برای هر هزار هکتار یک نفر است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان درباره شهادت محیط‌بانان نیز گفت: این موضوع ۱۷ فروردین سال گذشته رخ داد و حکم نهایی توسط قوه قضاییه صادر شده است و حداقل این سه ماه حکم قطعی صادر شده است و برای اجرا ارجاع شده است.

وی با بیان اینکه بخش عمده کمک‌ها مردم نهاد است و ما از این طریق به محیط زیست کمک می‌کنیم، گفت: محیط زیست ما یک امانت خداوندی است که در اختیار ما قرار گرفته است.
یافتیان با بیان اینکه در بحث‌های آموزشی و در دانشگاه و آموزش و پرورش ضرورت دارد که یک درس محیط زیستی داشته باشیم، ادامه داد: بحث‌های آموزشی ائمه جمعه در روستاها بسیار مهم است و ما به این موضوع تاکید بسیاری داریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه در ارتباط با پلنگ سه مورد در سال جاری داشتیم و اینکه چرا اتفاق افتاده حرکت انسان به سمت زیستگاه آنها بوده است، اضافه کرد: هیچ کدام از اینها به حاشیه روستا نرفته است و بی‌احتیاطی موجب شده این اتفاق رخ دهد.
وی با بیان اینکه ما انسان‌ها باید به حریم حیوانات احترام بگذاریم، گفت: هر سه مورد حمله پلنگ در نتیجه ورود انسان به حریم آنها رخ داده است و مردم وقتی به طبیعت می‌روند باید اطلاعات کسب کنند.
یافتیان با بیان اینکه حمله پلنگ در مناطقی بوده که اصلا تحت حفاظت ما نبوده است، گفت: نصب پارچه در مناطقی رخ‌ می‌دهد که مناطق حفاظت شده باشد، هرچند تعداد پلنگ‌ها قابل شمارش نیست و پروژه‌ای درباره شمارش نداشتیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه بسنده کردن به منابع و عدم پیش‌بینی تمهیدات مشکلاتی ایجاد خواهد کرد، گفت: آنچه ما داریم در بحث صنایع دنبال می‌کنیم، این است که منابع آبی چطور قرار است، تامین شود.

یافتیان با بیان اینکه مصرف آب به همین شیوه با توجه به کاهش نزولات آسمانی قطعا مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد، گفت: البته مدیریت استانی پیگیر موضوع است که بیابان‌زایی نشود.
مدیرکل محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه ما یگان‌های حفاظتی در ادارات مختلف داریم و اینها همه ناقص است اما باید راهکاری پیدا کنیم که یگان‌های حفاظت تجمیع شود.
انتهای پیام/73005

منبع: فارس

کلیدواژه: زنجان محیط زیست محیط بان حفاظت شده حفاظت محیط زیست استان زنجان محیط زیست استان زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۴۲۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است

امین طلاب در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اخیراً شاهد انتشار فیلم‌هایی در فضای مجازی مبنی بر برداشت غیر اصولی بارناکل از لاک‌پشت‌های دریایی در استان بودیم که این اقدام غیرقانونی و مغایر با اصول حفاظت از محیط زیست است و با متخلفان برخورد قانونی خواهد شد.

وی با بیان اینکه بارناکل‌ها موجوداتی سخت‌پوست هستند که به طور طبیعی به سطوح سخت مانند صخره‌ها، کشتی‌ها، اسکله‌ها و حتی لاک لاک‌پشت‌های دریایی می‌چسبند، اظهار داشت: این موجودات بخش طبیعی از اکوسیستم دریایی هستند و می‌توانند فواید متعددی برای میزبان خود داشته باشند.

رئیس محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر افزود: برداشتن بارناکل‌ها از لاک لاک‌پشت‌های دریایی در اکثر موارد ضرورتی ندارد و این موجودات به ندرت به سلامتی لاک‌پشت‌ها آسیب می‌رسانند.

طلاب با تاکید بر اینکه برداشت غیر اصولی بارناکل‌ها می‌تواند برای لاک‌پشت‌ها استرس‌زا و آزاردهنده باشد و به پوسته آنها آسیب برساند و آنها را در معرض عفونت قرار دهد، تصریح کرد: برداشت بارناکل‌ها فقط در موارد خاص و توسط متخصصان مجرب و با مجوز سازمان حفاظت محیط زیست باید انجام شود.

رئیس اداره محیط زیست دریایی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر از مردم خواست در صورت مشاهده چنین اقداماتی، مراتب را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان یا پاسگاه‌های ساحلی اطلاع دهند.

وی خاطرنشان کرد: حفاظت از محیط زیست دریایی و جانوران ارزشمند آن وظیفه‌ای همگانی است و همه باید در این راستا تلاش کنیم.

بارناکل، گروهی از بندپایان زیرشاخه سخت پوستان، رده ماگزیلوپودا یا آرواره پایان و خرچنگ‌های دریایی محسوب می‌شود.

این جانور سخت پوست، معمولاً به سطوح مختلف آب از جمله صخره‌ها، اجسام غرق شده در آب، سازه‌های آبی و حتی بدنه کشتی‌ها و قایق‌ها می چسبد.

بارناکل‌ها همچنین رابطه همزیستی با برخی جانوران دریایی مانند خرچنگ، لاک پشت، وال و مارماهی دارند. این سخت پوستان دارای صفحاتی هستند که آنها را در برابر جانوران شکارچی محافظت می‌کند.

کد خبر 6089606

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی