Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، سید محمود حسینی‌پور، استاندار مازندران در جلسه با اساتید دانشگاهی پیرامون مسائل زیست محیطی پتروشیمی امیرآباد با تبریک ولادت امام حسن مجتبی و تاکید بر اهمیت ایجاد اشتغال در استان مازندران، اظهار کرد: در آستانه تحول بزرگی در منطقه هستیم. با توجه به اینکه اتفاقات مهمی در همسایگی کشور ما در حال رخ دادن است و از آنجایی که استان مازندران با چند کشور مهم مرز آبی دارد و در کریدور شمال جنوب قرار دارد، نیازمند این هستیم که در ابعاد مختلف ژئوپلیتیکی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی فعال‌تر شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: دانشگاهیان ما باید با شناخت جدید مسائل منطقه، مباحث را به صورت علمی برای مردم توضیح دهند تا در کنار توسعه همه جانبه که در استان به دنبال آن هستیم، فرهنگ عمومی مردم نیز رشد کند و متناسب با تحولات روز باشد.

* نظرات تخصصی باید در دانشگاه‌ها ارائه شود

استاندار مازندران با بیان اینکه مرجعیت اطلاعاتی تخصص محیط‌های دانشگاهی است، گفت: جای بحث‌های تخصصی درمحیط های تخصصی است، مخاطب بحث‌های تخصصی محیط های علمی هستند و به نظر‌ می‌رسد باید این صدا از محیط های علمی و دانشگاه‌ها شنیده شود و نباید مراجع اصلی انتقال اطلاعات صحیح را تغییر بدهیم و هر فردی باید نسبت به جایگاه خودش وارد بحث شود.

این مسؤول اضافه کرد: با احساسی کردن این موضوع در فضای مجازی به نظر می‌رسد ممکن است واقعیت‌ها در پس ابرهای آلوده‌ای که شکل می‌گیرد پنهان بماند و مردم نتوانند واقعیت را ببینند، بنابراین توصیه من این است که پژوهشگران، توسعه استان را در اولویت‌های پژوهشی خود قرار دهند و هم در مدیریت حوزه اجرایی و هم شناخت افکار عمومی کمک کنند.

 

*حفظ محیط زیست مسئله حیاتی و مسئله حاکمیتی خود‌ می‌دانیم

وی با بیان اینکه حفظ محیط زیست باید مورد توجه همه قرار گیرد، تصریح کرد: در این زمینه بر خود لازم می‌دانیم که در یک مسیر صحیح و به‌دور از جنجال حرکت کنیم.

حسینی‌پور اظهار کرد: توسعه همه جانبه برای استان ضروری است و در این خصوص تردیدی نداریم، اما معتقدیم این توسعه یافتگی باید با یک پیوست محیط زیستی در استان انجام شود و همه شاخص‌های محیط زیستی رعایت شود.

استاندار مازندران ادامه داد: البته تصمیمات محیط زیستی در استان مازندران هم باید پیوست اقتصادی داشته باشد. یعنی ما نمی‌توانیم محیط زیست را فدای توسعه اقتصادی کنیم یا برعکس. بلکه هر دو لازم هستند و باید در کنار هم مورد توجه قرار گیرند.

*نقش مهم سازمان‌های مردم نهاد در حفظ محیط زیست

حسینی پور، نقش سازمان‌های مردم نهاد در حفظ و حراست از محیط زیست را مهم ارزیابی کرد و بیان داشت: این سازمان‌ها‌ می‌توانند به عنوان نهادهای بی‌طرف و نهاد مردمی بر ارتقای کیفیت محیط زیست کمک کنند، منوط براینکه تحت تاثیر جریان‌های سیاسی قرار نگیرند.

 

وی ادامه داد: جریانات معیوب به دنبال این هستند که از سازمان‌های مردم نهاد برای رسیدن به اهداف‌شان استفاده کنند.

استاندار مازندران تاکید کرد که ما از سازمان‌های مردم نهادی که وارد جریانات سیاسی نشوند حمایت می‌کنیم کما اینکه در استان مازندران سازمان های مردم نهاد محیط زیستی زیادی به ثبت رسیدند و در حال فعالیت هستند.

وی با اشاره به اینکه سازمان‌های مردم نهاد در پاکسازی جنگل‌های استان و محیط زیست به صورت خودجوش در کنار ما و پیشرو بودند، گفت: ما در مدتی که در استان هستیم فراخوانی را برای جمع‌آوری زباله در سطح استان اعلام کردیم و از همه دستگاه‌های متولی خواستیم در این امر ورود کنند و تنها از نهادهایی که نخواستیم ورود کنند همین سازمان‌های مردم نهاد بودند.اما خود سازمان‌های مردم نهاد صدای فراخوان ما را شنیدند و پیشرو دستگاه‌های مسؤول عمل کردند.

نماینده عالی دولت در مازندران با اشاره به اهمیت جهانی جنگل‌های مازندران تاکید کرد: حفظ این جنگل‌ها به عنوان یکی از اصلی‌ترین نمودهای محیط زیست مازندران ضروری است و ما در این حوزه حرکت‌ می‌کنیم و اطمینان‌ می‌دهیم تمام صنایع مادر و اصلی که در استان در حال راه‌اندازی است استانداردهای محیط زیستی را رعایت کنند. بنابراین حفظ محیط زیست را مسئله حیاتی و مسئله حاکمیتی خود‌ می‌دانیم.

* برای صیانت از طبیعت با هیچ فرد یا گروهی تعارف نداریم

استاندار مازندران عنوان کرد: طبیعت مازندران ثروت ملی ایران است و ما موظف هستیم از این ثروت ملی به خوبی صیانت کنیم و با هیچ فرد و گروهی در هیچ جایگاهی تعارف نداریم.

 

وی با بیان اینکه هرفردی بخواهد صدمه‌ای به این طبیعت بزند با او به شدت مقابله خواهیم کرد، اضافه کرد: طبق فرمایشات مقام معظم رهبری معتقد هستیم هر پروژه‌ای باید پیوست‌های زیست محیطی داشته باشد.

حسینی‌پور با اشاره به پروژه پتروشیمی مازندران گفت: در این خصوص هم از دو سال پیش مطالعات زیست محیطی آغاز شد و این ماموریت در تراز ملی از سوی سازمان محیط زیست کشور انجام شد و مجوزهای اولیه نیز در این رابطه صادر شد. هر چند برای تکمیل ارزیابی‌های نهایی بنا براین شد تا شرکت پتروشیمی نقشه‌ای را تهیه کند و بنابر الزاماتی که سازمان محیط زیست مشخص کرده است پیش‌بینی‌های لازم محیط زیستی را انجام دهد.

وی افزود: این آخرین مصوبه‌ای بود که از سوی دو تن از معاونان محیط زیست کشور و مسؤولان استان انجام شد و قرار بر این شد که زمین مربوطه هم تحویل شود و کار اجرایی پروژه شروع شود و در طول اجرای پروژه سازمان محیط زیست به صورت پیوسته نظارت حداکثری خود را بر این پروژه داشته باشد.

*برخی به دلیل منافع خود مخالفت‌ می‌کنند

استاندار مازندران افزود: با افتتاحیه این پروژه مباحثی در فضای مجازی مطرح شد و واکنش‌هایی توسط گروه‌هایی دیدیم، البته این طبیعی هم هست. زمانی که یک پروژه سنگین اقتصادی بعد از سال‌ها در یک منطقه‌ای انجام‌ می‌شود موافقان و مخالفانی پیدا‌ می‌کند؛ کسانی هستند که منافعی دارند و به اشکال مختلفی ورود کرده و مخالفت‌ می‌کنند و در این پروژه نیز این اتفاق رخ داد و بیش از همه بخش محیط زیستی فعال شد.

 

حسینی‌پور ادامه داد: با ورود برخی چهره‌های اجتماعی به این مسئله رئیس جمهور دستور داد فعلا پروژه متوقف شود تا مطالعات محیط زیستی بیشتری انجام شود و برای این کار نیز سازمان محیط زیست و وزارت کشور مامور شدند و پس از مطالعه گزارش‌های خود را نیز دادند.

وی اضافه کرد: نگاه ما این است که باید به محیط زیست و مسئله بیکاری به صورت همزمان نگاه کرد و گروه‌هایی که در استان در حوزه محیط زیست فعال هستند باید بدانند که کنترل آلودگی‌های محیط زیست نسبت به گذشته بیشتر است و به بهانه حفاظت از محیط زیست نمی شود از ورود توسعه به استان جلوگیری کنیم.

* ۹۰ درصد درآمد استان مازندران از مالیات است

استاندار مازندران با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد در آمد استان از مالیات است، تصریح کرد: ما تا کی‌ می‌توانیم به حوزه مالیات فشار بیاوریم؟ بنابراین اعتقاد داریم باید به صورت همزمان نگاه همه جانبه داشته باشیم و در عین حفاظت از محیط زیست باید به فکر اقتصاد استان نیز باشیم.

حسینی پور اظهار کرد: رئیس جمهور زمانی که به استان مازندران سفر کردند واقعیت‌ها را از نزدیک دیدند و بسیار ناراحت شدند که از ظرفیت‌های بی شمار استان استفاده نمی شود.

 

وی بیان داشت: این وظیفه ما مسؤولان است که با توجه به افزایش جمعیت استان سازوکارهای توسعه صنعتی استان را فراهم کنیم.

حسینی‌پور افزود: استان مازندران در حال حاضر به دلیل برخورداری از آب و محیط زیست مناسب مهاجر پذیر شده است وحجم زیادی از مهاجران از استان های دیگر به این استان‌ می‌آیند و این جمعیت در حوزه‌های مختلف نیازهایی دارد و ما باید برای تمام این نیازها برنامه داشته باشیم.

*برای احداث پتروشیمی منتظر تصمیم نهایی سازمان حفاظت محیط زیست هستیم

استاندار مازندران ادامه داد: با این تفاسیر پتروشیمی مازندران باید بر اساس مقررات و اصول قانونی نهادهای مسئول از جمله سازمان محیط زیست ایجاد شود و در این زمینه مجوزهای لازم دریافت شود.

وی بابیان اینکه ما منتظر بررسی اظهار نظر نهایی سازمان محیط زیست کشور هستیم، گفت: آمادگی هرگونه همکاری با دوستان سازمان محیط زیست را داریم تا هر چه زودتر به نتیجه برسند.

حسینی‌پور بیان کرد: برخلاف برخی از اخبار نادرستی که بعضی جریانات و گروه‌های داخل کشور و برخی از معاندان در خارج از کشور منتشر‌ می‌کنند تا مسئله را سیاسی جلوه دهند؛ اتفاقا یک مسئله طبیعی و عادی است و در حوزه تخصصی خود در حال بررسی است.

استاندار مازندران از مردم مازندران به ویژه مردم منطقه ای که قرار است این پتروشیمی در آنجا ایجاد شود خواست تا با درایت و خویشتنداری طوری رفتار کنند که بررسی‌های کارشناسی از ریل اصلی خود خارج نشود.

وی در پایان اطمینان داد که در حوزه تضییع حقوق مردم در تمام حوزه‌ها با قدرت ایستادگی خواهد کرد و هر سرمایه‌گذاری که بخواهد در این استان سرمایه گذاری کند مسیر را برای این امر مهم هموار خواهد کرد.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج

منبع: فارس

کلیدواژه: استاندار مازندران احداث پتروشیمی تالاب میانکاله مسائل زیست محیطی سازمان های مردم نهاد استاندار مازندران سازمان محیط زیست استان مازندران محیط زیست حفظ محیط زیست محیط زیست محیط زیستی سازمان ها حسینی پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۱۴۲۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد

 به گزارش تابناک، سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: «سیر درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش مشهد با همکاری دامپزشکان و متخصصان در حال انجام است.»

دکتر جواد نباتی،  سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: اواخر سال ۱۴۰۲، لنگش تداوم‌دار در دست این گونه ارزشمند مشاهده شد که علت آن تشنج ارس در ادامه بیماری عصبی اش تشخیص داده شد.

او ادامه داد: در عین حال گرفتن عکس از دست حیوان تحت بیهوشی در دستور کار قرار گرفت و طبق عکس اخذ شده، شکستگی دست چپ ارس مشاهده و توسط رادیولوژیست تایید شد.

سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با توجه به جوش خوردگی نسبی استخوان و وضعیت خاص حیوان با سابقه تشنج و نظر به طولانی بودن مدت عمل و مراقبت‌های خاص بعد از جراحی که ریسک بالایی دارد تلاش می‌شود تصمیم به این کار ناشی از خرد جمعی دامپزشکان تیم درمان باشد.

نباتی ادامه داد: هر تصمیمی چه عمل جراحی و چه ادامه حیات با این حال خطرات و ریسک‌های خودش را به همراه دارد.

«ارس» توله پلنگ ایرانی است در سال ۱۳۹۱ از متخلفان شکار و صید زنده‌گیری شد و در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ بود که این گونه ارزشمند که همچنان تنها پلنگ باغ وحش مشهد است، به دلایل نامشخص دچار حملات تشنجی و عصبی شد.

پلنگ ۱۰ ساله ایرانی که آن زمان ۶ سال سن داشت، با حضور تیم تخصصی دامپزشکی و محیط زیست خراسان رضوی عکسبرداری‌های اولیه، سونوگرافی، معاینه کامل و نمونه برداری‌های مختلف شد و انجام ام. آر. آی نیز گام دوم تشخیص بیماری این پلنگ بود که صورت گرفت.

این گونه چندین سال است که سیر درمانش زیر نظر جدی دامپزشکان متخصص و دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد در جریان است.

ابهام در پرونده پزشکی این پلنگ جوان در باغ وحش مشهد، شرایط، محیط نگهداری و فضای زندگی گونه‌های جانوری در این مجموعه، مشکلات و ضعف‌های تغذیه و بهداشت محیط زیست جانوران در کنار غیراستاندارد بودن فضا و ضعف جدی مدیریت و کنترل سلامت گونه‌های مختلف بخشی از مشکلات مورد تاکید اساتید صاحبنظر و متخصصان حیات وحش در سال ۱۳۹۷ بود.

«پلنگ ایرانی» هم اکنون در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار «اردک سرسفید» جزو گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است