Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال کشور گفت: سند برنامه جامع حمایت و حفاظت زیست بوم زاگرس بهار سال 1400 نهایی و با تصویب دولت اجرایی می شود.
به گزارش سرویس اقتصادی آریا، کامران پورمقدم افزود: دراجرای این برنامه 6 ساله، سایر دستگاه های زیر ذی ربط با سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در راستای کاهش تهدیدهای ناحیه رویشی زاگرسی همکاری و مشارکت خواهند کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی به تشکیل شورای راهبری در دولت به منظور سیاستگذاری و برنامه ریزی برای حفاظت و احیای زیست بوم زاگرس اشاره کرد و اظهار داشت: در این شورا که با مسولیت معاون اول رییس جمهوری و با حضوردستگاه های مختلف و ذی نفع در ناحیه رویشی زاگرس از جمله وزارتخانه های راه و شهرسازی، نیرو، نفت، جهاد کشاورزی، صمت و دفاع و سازمان های حفاظت محیط زیست و برنامه و بودجه و استانداری های مناطق زاگرس حدود یک ماه پیش تشکیل شد، مقرر شد سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، یک برنامه جامع حمایت و حفاظت از جنگل ها و زیست بوم زاگرس را تهیه و به این شورا برای بررسی تحویل دهد.
رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال کشور سطح جنگل های زاگرسی کشور را 6 میلیون هکتار عنوان کرد و گفت: نزدیک به یک میلیون و 450 هزار هکتار آن تحت تاثیر پدیده خشکیدگی با درجات مختلف از 5 درصد تا 100 درصد قرار گرفته است.
پورمقدم ادامه داد: ناحیه رویشی زاگرسی طی 10 سال اخیر دچار آفات، امراض و خشکیدگی درختان بلوط شده که بخشی از آن به علت تغییرات اقلیمی و افزایش دما و بخش دیگر به دلیل بهره برداری های ناپایدار و خارج از توان این جنگل توسط انسان ها بوده است.
وی افزود: این مسایل موجب شده شرایط کیفی جنگل های زاگرس که منبع مهم تنوع زیستی و معیشت جوامع محلی هستند، کاهش پیدا کند.
پورمقدم گفت: ناحیه رویشی زاگرس از شمال غربی در منطقه آذربایجان غربی شروع و تا استان فارس به صورت یک دیواره کشیده شده و بخش عمده ای از تامین گوشت قرمز وابسته به علوفه مراتع این ناحیه است، ضمن آن که محصولات متنوع جنگلی و مرتعی در ناحیه تولید و صادر می شود.
رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال کشور خاطرنشان کرد: نزدیک به 70 درصد صادرات گیاهان دارویی و صنعتی از ناحیه رویشی زاگرس صورت می گیرد.
رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال گفت: با توجه به اهمیت زیست بوم زاگرس، سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با نظر سنجی از محققان، صاحبنظران و دانشگاهیان و همچنین مطالعه اسناد و اطلاعات موجود، برنامه جامعی در راستای اهداف شورای راهبری تهیه کرده که در آن علاوه بر راهکارهای حفاظت و احیای ناحیه رویشی زاگرس، کنترل خشکیدگی جنگل های بلوط در دستور کار قرار گرفته است.
وی با بیان این که در این برنامه، وظایف هر یک از اعضای شورای راهبری برای حمایت و حفاظت از جنگل های زاگرس تعیین شده است، توضیح داد: در این برنامه از جمله در مورد تغییر الگوی سوخت از هیزم به سوخت فسیلی با وزارت نفت، در حوزه های آبخیزداری و منابع آبی با وزارت نیرو، برای توسعه راه ها با وزارت راه وشهرسازی و برای تامین تجهیزات اطفای حریق و استفاده از بالگرد ها با وزارت دفاع همکاری خواهیم داشت.
پورمقدم افزود: نقشه های پهنه بندی مناطق جنگلی که دچار خشکیدگی، آفات و امراض شده اند، تهیه شده و در این برنامه بر اساس این پهنه بندی در راستای مدیریت، احیا و غنی سازی برنامه ریزی و اقدام می شود.
وی در عین حال پیش بینی کرد در سال آینده 180 هزار هکتار در ناحیه رویشی زاگرسی عملیات احیا، غنی سازی و توسعه جنگل ها اجرا شود.
پورمقدم با اذعان به این که معیشت جوامع محلی با منابع طبیعی گره خورده است، تاکید کرد: ما با رویکرد ارتقای معیشت و درآمد جوامع جنگل نشین و مشارکت آنها در حفاظت و صیانت از جنگل ها، برنامه های مان را تنظیم کرده ایم.
رئیس مرکز جنگل های خارج از شمال کشور افزود: در راستای اشتغالزایی و کاهش وابستگی مستقیم جوامع محلی به جنگل و احیای رویشگاه زاگرس، در برنامه جامع حمایت و حفاظت زیست بوم زاگرس، بهره برداری از محصولات فرعی جنگلی و مرتعی و فرآوری و بسته بندی آنها  از طریق راه اندازی گارگاه های کوچک در روستاهای این مناطق پیش بینی شده است.



کدM-ch2531

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: جنگل های خارج شمال ناحیه رویشی زاگرس حمایت و حفاظت برنامه جامع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۷۱۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد

به گزارش خبرگزاری مهر، علی اصغر طاهری، معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه با بیان اینکه پروژه با هدف به حداقل رساندن اثرات زیست محیطی ناشی از منابع آلاینده اجرا شد، اظهارداشت: این پروژه علاوه بر شناسایی منابع آلاینده زیست محیطی رصد و نظارت منطقه‌ای بر وضعیت منابع آلاینده، ارائه راه کارهای مدیریتی کاهش پیامدهای محیط زیستی، ایجاد بستری مناسب برای تصمیم گیری بهتر و ارتقای آگاهی‌های عمومی در رابطه با مسائل زیست محیطی را در پی خواهد داشت.

وی مراحل انجام پروژه را شامل فاز مطالعات و بررسی کلیات وضعیت محیط زیستی منطقه، شناسایی منابع آلاینده سطح منطقه، تهیه بانک اطلاعاتی، ارائه راهکارهای کاهش آلاینده‌ها، تهیه اطلس زیست محیطی منطقه و ارائه راه کارهای مدیریت محیط زیست در منطقه عنوان کرد.

طاهری بابیان اینکه در این اطلس منابع آلاینده هوا، خاک، نور، انرژی، امواج و.. شناسایی شده است، افزود: در گام دوم براساس داده‌های احصا شده، برنامه ریزی برای به حداقل رساندن آلودگی ناشی از مراکز آلاینده آغاز خواهد شد.

کد خبر 6089935

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • نجات زاگرس با الگوی ۳ کشور اروپایی | مرگ یک پنجم مساحت جنگل‌های زاگرس | جنگلداری اجتماعی چگونه زاگرس را احیا می کند؟
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • برخورد قضایی با کشاورزانی که بقایای محصولات را می‌سوزانند
  • فصل زاد و ولد حیات وحش از راه رسید؛ زنده‌گیری نوزادان پیگرد قانونی دارد
  • دستگیری قاچاقچیان چوب در لفور سوادکوه