Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- معاون فنی اداره کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان‌ غربی گفت: هم اکنون مطالعات گردشگری تالاب "کانی‌برازان" شهرستان مهاباد نهایی شده و در صورت اجرا می‌تواند تحول بسیار بزرگی در ایجاد زیرساخت‌های گردشگری تالاب باشد. - اخبار استانها -

حجت جباری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارومیه، با اشاره به آخرین وضعیت تالاب‌های استان و با بیان اینکه در آذربایجان ‌غربی 33 تالاب دایمی و فصلی، شیرین، طبیعی و یا انسان‌ساخت وجود دارد اظهار داشت: از میان آنها 16 تالاب دائمی و 17 تالاب فصلی بوده و 6 تالاب تحت عنوان چهار سایت رامسر و دو تالاب با عنوان منطقه شکار ممنوع ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: علاوه بر این تالاب‌ها، تعداد 15 آب­‌بند و 20 مورد سد در استان موجود است که همه آنها زیستگاه‌های مناسبی برای انواع گونه‌های آبزی و کنارآبزی هستند.

6 تالاب آذربایجان‌ غربی در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط‌زیست آذربایجان ‌غربی با اشاره به اینکه تالاب‌های استان از عناوین مختلف بین‌المللی و ملی برخوردار هستند بیان کرد: 6 تالاب از تالاب‌های استان تحت عنوان چهار سایت در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده که شامل تالاب دریاچه ارومیه، تالاب قوپی باباعلی، تالاب‌های درگه سنگی، شورگل و یادگارلو و نیز تالاب کانی‌برازان هستند.

وی با بیان اینکه در سال‌های آبی 98-97 و 99- 98 به دلیل بارش‌های مناسب و اقداماتی که اداره کل حفاظت محیط زیست استان در سال‌های گذشته انجام داده، تالاب‌های استان وضعیت مطلوبی دارد گفت: از جمله مهم‌ترین این اقدامات می‌توان به لایروبی انهار و کانال‌های منتهی به تالاب‌ها  اشاره کرد که موجب شده وضعیت آبگیری تالاب‌ها تسهیل شود.

حجم تالاب‌ها در فصل تابستان به حداقل می‌رسد

جباری افزود: در فصل تابستان به دلیل حجم زیاد تبخیر از سطح تالاب‌ها و کاهش آب ورودی به آنها و در بعضی مواقع عدم ورودی هر گونه آب به برخی از تالاب‌ها موجب می‌شود سطح تراز آب آنها کاهش پیدا کند و تالاب‌های دائمی به حداقل سطح و حجم خود برسند و تالاب‌های فصلی نیز به طور کامل خشک شود که این وضعیت تقربیا یک روند طبیعی است.

وی اظهار داشت: از جمله تالاب‌های دائمی که مقدار آب در آنها کاهش پیدا می‌کند می‌توان به تالاب پناهگاه حیات‌وحش کانی‌برازان در مهاباد و تالاب سلدوز در شهرستان نقده اشاره کرد.

آبگیری تالاب‌ها با بارش‌های پاییزی آغاز می‌شود

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط‌ زیست آذربایجان‌ غربی گفت: همچنین از تالاب‌های فصلی می‌توان به تالاب قوپی باباعلی و تالاب آق گل ماکو اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه با آغاز بارندگی‌های پائیزی به تدریج آبگیری تالاب‌ها آغاز می‌شود بیان کرد: در انتهای زمستان نیز آبگیری تالاب‌ها به حداکثر خود رسیده و اکوسیستم آماده حضور پرندگان بومی و مهاجر زمستان‌گذران می‌شود.

وزارت نیرو حقابه تالاب‌های آذربایجان ‌غربی را تامین نمی‌کند

جباری با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین مشکلات تالاب‌ها در استان، عدم تامین آب با کمیت و کیفیت مناسب است افزود: برای اطمینان از آبگیری مناسب تالاب‌ها باید وزارت نیرو حق آبه تالاب‌ها را که از سوی سازمان حفاظت محیط زیست مطالعه و مشخص شده است را به رسمیت شناخته و تامین کند.

زیبایی طبیعت بکر تالاب کانی برازان مهاباد در قاب تصویرتالاب "کانی برازان" مهاباد میزبان 60 هزار قطعه پرنده مهاجر

وی اظهار داشت: بی‌تردید در صورت عدم تامین حقابه تالاب‌ها، در فصل تابستان تالاب‌ها با مشکل کم آبی مواجه شده و حتی گاهی بعضی از تالاب‌های دائمی نیز به دلیل عدم تامین حق آبه خشک می‌شوند و تنوع زیستی آن از بین می‌رود.

احداث ساختمان پرنده‌نگری در تالاب کانی‌برازان مهاباد

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط ‌زیست آذربایجان‌ غربی گفت: با توجه به اینکه تالاب‌های استان از محیط‌های طبیعی بسیار جذاب برای مردم طبیعت هستند که می‌توانند ساعت و روزها در کنار این تالاب‌ها به مشاهده پرندگان مبادرت کنند و از آن لذت ببرند، اداره کل حفاظت محیط زیست استان در سال‌های گذشته در تالاب کانی‌برازان ساختمان پرنده‌نگری، اسکله چوبی و یک اتاقک چوبی پرنده‌نگری احداث کرده است.

وی افزود: همچنین هم اینک مطالعات گردشگری تالاب کانی‌برازان شهرستان مهاباد نیز نهایی شده است که در صورت اجرا می‌تواند تحول بسیار بزرگی در ایجاد زیرساخت‌های گردشگری تالاب باشد.

جباری اظهار داشت: غیر از تالاب کانی برازان در تالاب سلدوز در شهرستان نقده نیز سکوهای مناسب برای نشستن و همچنین یک اتاقک چوبی پرنده‌نگری احداث شده که هم اکنون مورد استفاده گردشگران قرار می‌گیرد.

سرشماری 122 هزار انواع پرندگان در زیستگاه‌های آبی آذربایجان‌غربی

وی در ادامه بیان کرد: در سال 1397 تعداد 108 هزار پرنده و در سال گذشته تعداد 122 هزار از انواع پرندگان در زیستگاه‌های آبی استان سرشماری شده است.

جباری تصریح کرد: از این پرندگان بیشترین تعداد پرنده مربوط به گونه‌های آنقوت، فلامینگو و چنگر بودند و از گونه‌های در معرض خطر می‌توان به اردک سر سفید، عروس غاز، کرکس مصری و بالابان و نیز از گونه‌های آسیب‌پذیر می‌توان به غاز پیشانی سفید کوچک، عقاب تالابی، عقاب شاهی، دلیجه کوچک، اردک مرمری و میش مرغ اشاره کرد.

تهیه برنامه عمل ملی حفاظت از گونه‌ها مانند اردک سرسفید و میش مرغ

معاون فنی اداره کل حفاظت محیط‌ زیست آذربایجان‌ غربی افزود: از اقداماتی که اداره کل حفاظت محیط‌زیست با کمک دفاتر تخصصی سازمان حفاظت محیط زیست در سال گذشته انجام داد، تهیه برنامه عمل ملی حفاظت از گونه‌ها مانند اردک سرسفید و میش مرغ بوده که اقدامات حفاظتی و مدیریتی بر اساس این برنامه‌های انجام می‌پذیرد.

وی گفت: همچنین اداره کل حفاظت محیط زیست استان با کمک دفتر طرح ملی حفاظت از تالاب‌های ایران و با کمک سمن‌ها و سایر ذی‌نفعان، برای سه تالاب برنامه جامع مدیریت تهیه کرده که هر گونه اقدامات مدیریتی و مطالعاتی بر اساس این برنامه‌ها صورت می‌پذیرد.

جباری در ادامه با اظهار تاسف از اینکه از دیگر تهدیدات تالاب‌ها، شکار بی‌رویه و غیرمجاز پرندگان در تالاب‌ها توسط شکارچیان متخلف بوده است اظهار داشت: برای کاهش چنین تهدیدی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تلاش کرده تا با افزایش تعداد و زمان حضور کارشناسان و محیط بانان در مناطق تالابی، این زیستگاه‌ها را برای پرندگان امن‌تر سازد.

گفت‌وگو از نصیبه نیک‌زاد قوشچی

انتهای پیام/7548/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اداره کل حفاظت محیط زیست استان معاون فنی اداره کل حفاظت محیط تالاب کانی برازان آبگیری تالاب ها تالاب های استان زیست آذربایجان گردشگری تالاب تالاب ها تالاب ها پرنده نگری زیستگاه ها گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۴۶۹۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف ۲۰ خودرو تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست پردیس از توقیف ۲۰ خودرو متخلف تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش مهر، محسن رضائیان اظهار کرد: طی پیگیری‌های چند ماه اخیر اداره حفاظت محیط زیست پردیس و دریافت گزارشات مردمی مبنی بر تخلیه نخاله ساختمانی و پسماند خانگی غیر مجاز در حوزه شهرستان، حدود ۲۰ مورد راکب متخلف خودرو تخلیه غیرمجاز پسماند و نخاله ساختمانی، اعلام جرم و به دادستانی شهرستان معرفی شده است.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست پردیس گفت: اداره حفاظت محیط‌زیست پردیس با استناد به ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، این خودروها و سایر خودروهایی که پلاک آنها توسط شهروندان و دوست‌داران محیط زیست ارسال کرده بودند را اعلام جرم کرده و جهت سیر مراحل قانونی به دادگاه معرفی کرده است.

وی افزود: که مردم هوشیار شهرستان پردیس، در صورت مشاهده مواردی اینچنین، گزارشات این تخلفات را به شماره تماس ۷۶۲۸۶۴۰۰ به اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان پردیس و همچنین سامانه ۱۵۴۰ سازمان حفاظت محیط زیست گزارش کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • توقیف ۲۰ خودرو تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان
  • تبدیل منطقه حفاظت شده به گردشگری/ واگذاری بهشت گمشده در فارس