Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون شهردار مشهدمقدس از برنامه‌ریزی برای کاهش آلودگی زیست محیطی کشف رود مشهد خبر داد.

به گزارش قدس آنلاین، مهدی یعقوبی اظهار داشت: انعقاد قرارداد مشاور مادرِ ساماندهی رودخانه کشف رود در آبان ماه سال جاری و با هماهنگی و برنامه‌ریزی برای به کارگیری پیمانکار و شروع عملیات ساماندهی و درختکاری حاشیه دو طرف این رودخانه، حدفاصل پل شاهنامه تا کنارگذر شمالی مشهد به وسعت حدود ۳۰۰ هکتار درختکاری جدید، حداکثر از آذر ماه سال جاری انجام می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ساماندهی رودخانه کشف‌رود به عنوان یکی از معضلات بزرگ زیست محیطی شرق کشور، از ۲۰ آبان ماه سال گذشته با همکاری کلیه دستگاه‌های اجرایی و متولی استان و با محوریت شهرداری مشهد آغاز و در اولویت اول، تجمیع مطالعات انجام شده در حوزه‌های مختلف در دستور کار قرار گرفت و هم زمان اقدامات اجرایی برای حفاظت از بسترهای آزاد شده در دو طرف این رودخانه، اعم از نصب تابلو، نصب دیوارهای پیش ساخته بتنی، استقرار نیروهای حفاظتی و ... صورت پذیرفت.

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد بیان کرد: از آنجا که برای رفع مشکلات زیست محیطی این رودخانه، لازم است با جدیت موضوع احداث تصفیه‌خانه‌ها پیگیری شود، شهرداری مشهد با تخصیص اعتبارات لازم، احداث تصفیه خانه سپتاژ را به عنوان پروژه شاخص زیست محیطی، در اولویت پروژه‌های اجرایی سال جاری و سال آینده قرار داده تا با احداث آن نقش موثری در کاهش آلودگی‌های این رودخانه ایفا و هم زمان مذاکرات با آب منطقه‌ای و آبفا برای تعیین مدل مالی و فرآیند اجرایی احداث تصفیه خانه بزرگ طبرسی در حال انجام است.

یعقوبی تاکید کرد: در جلسه کمیته فنی کشف‌رود که در راستای هماهنگی بیشتر دستگاه‌های متولی و تصمیم‌گیری درباره اقدامات پیش رو برگزار شد، تاکید شد اسناد لازم مطابق مطالعات مصوب مشاور درباره مهندسی رودخانه، تهیه و برای به کارگیری پیمانکار و شروع عملیات ساماندهی بستر رودخانه و درختکاری دو طرف کشف رود، حدفاصل پل شاهنامه تا محدوده شرقی مشهد (کنار گذر شمالی) اقدام شود تا از این طریق از بخشی از اقدامات متخلفانه نظیر تصرف غیرقانونی بستر رودخانه و ورود فاضلاب‌های خطرناک به این رودخانه جلوگیری شود.

وی ادامه داد: در همین راستا در محدوده بین جاده کلات تا خین عرب، عملیات اجرایی برای ساماندهی رودخانه از اسفندماه سال گذشته آغاز شده و تاکنون حدود ۴۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و امیدواریم با همراهی آب منطقه‌ای بتوانیم برای مابقی عرصه باقیمانده به مساحت حدود ۳۰۰ هکتار، توسعه درختکاری جدید و فرآیند تهیه اسناد و واگذاری کار به پیمانکار را طی و عملیات اجرایی را حداکثر از آذر ماه سال جاری شروع کنیم.

معاون خدمات شهری شهردار مشهد با اشاره به اینکه با پیگیری انجام شده، قرارداد مشاور مادرِ ساماندهی این رودخانه در آبان ماه سال جاری منعقد خواهد شد، تصریح کرد: از دیگر تصمیمات پیگیری فراخوان جذب سرمایه گذار از طریق حوزه اقتصادی شهرداری، برای زراعت چوب و سایر گونه‌های گیاهی متناسب با اقلیم و شرایط موجود، برای محدوده حدفاصل ضلع شرقی حریم مشهد تا ۵ کیلومتر بعد از تصفیه خانه چرمشهر بود و مقرر شد سازمان جهاد کشاورزی، لیست گونه‌های گیاهی مناسب برای کاشت در این محدوده را اعلام و برای تخصیص پساب مورد نیاز نیز، برنامه‌ریزی لازم با مشارکت آب منطقه‌ای و آبفا انجام پذیرد.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: کاهش آلودگی زیست محیطی کشف رود مهدی یعقوبی ماه سال جاری تصفیه خانه زیست محیطی کشف رود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۳۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی گفت: این وضعیت لزوم توجه به ایجاد سامانه‌های هشدار اولیه درباره اطلاع رسانی در زمینه بلایا را نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا علی صالح‌پور در نشست تخصصی بررسی بارش‌های سیل‌آسای فروردین در جنوب و جنوب شرق کشور که امروز در پژوهشگاه هواشناسی برگزار شد، اظهارکرد: یکی از مجموعه‌هایی که در زمینه مقابله با بلایای طبیعی فعالیت می‌کند، «اینفورم» است. بر اساس گزارش این موسسه از سه منظر شدت بلایای طبیعی، تغییرات اقلیمی و خطرات بلایای طبیعی می‌توان این موضوع را بررسی کرد. در زمینه شدت بلایا مطالعات اینفورم نشان می‌دهد که شدت بلایا تمرکز قابل توجهی در آفریقا، جنوب و غرب آسیا و شرق اروپا دارد و نرخ شدت بلایا در ایران ۳.۶ است.

وی اضافه کرد: در زمینه اثرات بلایا ناشی از تغییرات اقلیمی اینفورم دو سناریوی بدبینانه و خوشبینانه مطرح می‌کند. در سناریوی بدبینانه بی‌توجهی به تولید گازهای گلخانه‌ای و عدم کنترل گرمایش جهانی لحاظ شده استو در این زمینه ایران از جمله کشورهای با آسیب پذیری بالاست. در سناریوی خوشبینانه ایران می‌تواند در زمینه کاهش خطرات بلایای طبیعی نقش داشته باشد.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با بیان اینکه طی ۱۰ سال گذشته میزان ریسک بلایای طبیعی به طور قابل توجهی در اغلب نقاط دنیا از جمله ایران افزایش یافته است، تصریح کرد: به طور کلی آسیا طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۴ وضعیت خوبی داشته است و کشورهایی مانند چین و پاکستان در این زمینه جایگاه مناسب دارند. اما ایران همچنان جزو کشورهای با ریسک بالا به شما می‌رود و پروفایل کشورمان در زمینه ریسک در رده ۲۸ قرار دارد.

صالح پور با بیان اینکه گزارش اخیر دفتر کاهش بلایای طبیعی سازمان ملل بر اهمیت موضوع تاب آوری تاکید کرده است، اظهار کرد: در این زمینه سه موضوع از جمله منافع مردم و سیاره زمین مطرح شده است. در زمینه مردم به این نکته می‌توان توجه کرد که متاسفانه طی ۵۰ سال گذشته با افزایش ۵ برابری رخداد بلایای طبیعی مواجه بوده‌ایم. این وضعیت لزوم توجه به ایجاد سامانه‌های هشدار اولیه درباره اطلاع رسانی در زمینه بلایا را نشان می‌دهد.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه با اشاره به وضعیت سیاره زمین گفت: باید بپذیریم که جهان در حال گرم شدن است و برای زندگی با این موضوع کنار بیاییم. در این شرایط لزوم تقویت زیرساخت‌ها و اعمال سیاست‌های لازم احساس می‌شود.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به چارچوب سندای (Sendai Framework) اظهار کرد: این چارچوب درباره تغییرات ناشی از بلایای طبیعی است و چهار اولویت برای اجرا دارد. ایران نیز عضوی از آن است.

صالح پور اضافه کرد: بر اساس چارچوب سندای باید درک درستی از بلایای طبیعی داشته باشیم. حاکمیت به مدیریت خطر توجه کند علاوه بر آن سرمایه‌گذاری‌های لازم برای کاهش خطرات بلایای طبیعی صورت گیرد. در ایران بودجه سازمان مدیریت بحران ۹۶ درصد افزایش یافته است که رشد قابل توجهی محسوب می‌شود.

رئیس گروه مطالعات دیپلماسی زیست محیطی دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه ضمن اشاره به تغییرات اقلیمی گفت در این شرایط لزوم توجه به اعمال سیاست‌هایی در سطوح فرامرزی و ایجاد ساختارهای مشترک با کشورهای همسایه احساس می‌شود. به طور مشخص در حوزه خلیج فارس این پتانسیل وجود دارد علاوه بر آن سازمانی ذیل «راپمی» فعالیت می‌کند که می‌توان از ظرفیت‌های آن نیز بهره برد. محیط زیست خلیج فارس وضعیت وخیمی دارد و با کشورهای حاشیه آن می‌توانیم در در زمینه زیست محیطی همکاری‌هایی داشته باشیم.

وی اضافه کرد: هرساله در تابستان هورالعظیم دچار آتش سوزی‌هایی می‌شود. در این شرایط نیازمند همکاری‌هایی‌ با عراق هستیم علاوه بر آن در ناحیه زاگرسی با این کشور همسایه هستیم و نیازمند سامانه پاسخ سریع به وقوع آتش سوزی‌ها در این مناطق هستیم .از سوی دیگر شمال شرق کشور با طوفان‌های گرد و غبار مواجه است که برای مدیریت آنها نیز همکاری‌ها با کشورهای همسایه احساس می‌شود.

صالح پور در پایان با اشاره به موافقتنامه پاریس گفت: از سال ۲۰۱۵ موافقتنامه پاریس مطرح بوده است اما ما هنوز به آن نپیوسته‌ایم و نتوانسته‌ایم از ظرفیت‌های قابل توجه آن بهره ببریم و نمی‌دانیم چرا این موضوع تعیین تکلیف نمی‌شود ؟ امیدواریم در مجلس آینده این موضوع تعیین تکلیف شود چرا که تاکنون حدود ۱۰ سال را از دست داده‌ایم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  • حال خوش تالاب های کانی برازان و قوپی باباعلی مهاباد
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • ایران جزو آسیب‌پذیرترین کشورها از بلایای طبیعی
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • شهروند خبرنگار،آلاینده های زیست محیطی کامیونها درپلدشت
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم