Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از بوشهر، فرهاد قلی نژاد در کارگاه آموزشی منطقه‌ای سنجش دی اکسین و فوران‌ها از خروجی صنایع که در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس برگزار شد، عنوان کرد: موضوع محیط زیست در منطقه به عنوان یک مسئله بین المللی و فرامرزی قابل توجه است و بی شک معاهدات منطقه‌ای در این زمینه می‌تواند نقش بسیار مهمی را ایفا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: صلح و همزیستی کشور‌های یک منطقه بسیار امر مهمی برای حفظ محیط زیست به شمار می‌رود و از همین رو این همکاری‌های منطقه‌ای بسیار مغتنم خواهد بود و معاهده چند منظوره بین المللی بازل نیز در همین زمینه می‌تواند موثر باشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر تاکید کرد: ضرورت کنترل و مدیریت آلاینده‌های آلی پایدار به این دلیل است که این آلاینده‌ها با پایداری در محیط زیست وارد چرخه‌های طبیعی شده و موجب عوارض و بیماری‌هایی از جمله سرطان و تولد نوزادان ناقص الخلقه می‌شوند، آلاینده هایی، چون کلردان، دیوکسین‌ها و فوران‌ها منابعی هستند که ایجاد آلودگی می‌کنند.

قلی نژاد ادامه داد: کنوانسیون استکهلم به دنبال همکاری کشور‌ها با یکدیگر برای کاهش این آلایندگی‌ها است، تا این آلایندگی‌های پایدار را در حد استاندارد نگه داشته و از ورود آن‌ها به محیط زیست جلوگیری کنند.

وی بیان کرد: مهمترین محور‌های این کنوانسیون بر روی آلاینده‌های آلی پایدار از جمله آفت کش‌ها و سموم موجود است.

این مسئول محیط زیستی با اشاره به اینکه این موضوع در کشور ما نیازمند توجه بیشتری است، گفت: یکی از منابعی که این آلاینده‌های پایدار را تولید می‌کنند منابع احتراقی در صنایع نفت و گاز هستند که ناشی از سوختن مشعل‌ها در محیط و یا دستگاه‌های زباله سوز نصب شده در پتروشیمی‌ها می‌باشند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست بوشهر تصریح کرد: با توجه به سمی بودن این آلاینده‌ها و آلوده شدن محیط این منابع باید مدیریت شوند.

قلی نژاد عنوان کرد: این کارگاه آموزشی برای توانمندسازی و ارتقاء توانمندی فنی کارشناسان کشورمان به ویژه در منطقه ویژه اقتصادی پارس به عنوان یک منطقه مهم که نیازمند کنترل آلودگی است برگزار شده، و ما شاهد حضور کارشناسان خارجی برای همکاری‌های منطقه‌ای در زمینه افزایش مهارت‌های فنی پایش و اندازه گیری و در نهایت مدیریت این آلایندگی‌ها هستیم.

وی ادامه داد: طبق مصوبه دولت کارگروه کمیته ملی کاهش آلودگی هوا در شهر‌های جنوبی استان بوشهر تشکیل شده و دستور کار این کمیته تدوین سند ملی کاهش آلودگی هوا در استان به ویژه در منطقه ویژه اقتصادی پارس در شهرستان‌های کنگان و عسلویه است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست بوشهر یادآور شد: این سند با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت نفت و منطقه اقتصادی پارس نهایی شده و اکنون در حال ارائه به دولت است.

قلی نژاد افزود: این سند تعهداتی در خصوص کاهش آلودگی‌های منطقه ایجاد می‌کند و امیدواریم  یک ماه آینده با تشکیل جلسه دولت مصوبات خوبی در زمینه کاهش آلودگی به تصویب برسد.

این مقام مسئول تصریح کرد: مهمترین محور کاهش آلودگی بر روی مشعل‌ها، انبار‌های گوگرد و ضایعات و پسماند‌هایی است که می‌توانند عامل آلودگی هوا باشند. همچنین در این سند به کنترل آلودگی‌ها در مجتمع‌های پالایشگاهی و پتروشیمی و محیط زیست دریایی و کاهش آلودگی در دریا نگاه ویژه‌ای شده است.

وی افزود: عمده اقدامات این سند در سه سال زمان بندی شده که در صورت همکاری دستگاه‌ها اقدامات خوبی صورت پذیرفته و مردم شاهد کاهش و رفع آلودگی هوا در منطقه خواهند بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با تاکید بر استمرار کاهش آلایندگی، گفت: با مصوبه دولت در اسفند ۹۷ مجوز پایش زیست محیطی عسلویه و کنگان را دریافت کرده ایم و ابلاغ اعتبار نیز صورت گرفته است و در حال پیگیری برای اجرای فاز اول مرکز پایش در عسلویه و کنگان هستیم.

قلی نژاد عنوان کرد: امیدواریم با استقرار این مراکز رصد هوا و پایش آلودگی، به خوبی انجام گیرد و با داده‌های ایجاد شده در تصمیم گیری‌های خود بر روی مناطق آلوده تمرکز بیشتری داشته باشیم.

کارگاه آموزشی منطقه‌ای «سنجش دی اکسین و فوران‌ها از خروجی صنایع» با حضور نمایندگانی از کشور‌های عراق و افغانستان و همچنین مدیران و کارشناسان محیط زیست صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ۶ و ۷ مرداد برگزار شد.

منبع ایسنا

انتهای پیام/ک

آلاینده‌های آلی پایدار سرطان زاست

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست وزارت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۵۹۱۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر

به گزارش خبرآنلاین،در پی ممانعت محیط بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه به مذاکرات انجام شده، قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.

ایسنا در خبری نوشت: سرهنگ جمشید محبت خانی فرمانده یگان حفاظت محیط زیست افزود: برابر بررسی به عمل آمده از عطاالله کاویان -مدیر کل محیط زیست استان مازندران- و محمود تقی‌پور - مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله - روز سه شنبه هفته گذشته اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشته است.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه دولتی برای انجام هر گونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد، ادامه داد: یک اثر باستانی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن بر عهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط بان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند.

محبت‌خانی اضافه کرد: مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، بنابراین محیطبانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست ادامه داد: فرماندار بندر ترکمن و چند نفر از دریابانی فراجا نیز مراجعه کرده و گفته‌اند با توجه به اینکه میراث فرهنگی دستور قضایی دارد، اجازه ورود آن‌ها داده شود ولی محیط بانان از ورود کارکنان میراث فرهنگی ممانعت کردند چون باید مجوز لازم به آنان ارائه می‌شد.

وی با تکذیب وقوع درگیری بین محیط بانان و کارکنان میراث فرهنگی گفت: بحث جزئی بین طرفین به وجود آمده بود اما درگیری رخ نداده بود. در نهایت آقای تقی‌پور مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل می‌روند. از آقای تقی‌پور سوال کردم و گفت نیم ساعت در پاسگاه بودیم، هیچ اتفاق خاصی نیفتاد و در حد صحبت موضوع حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند چون محیط بانان مجری هستند و مجوزدهنده نیستند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: بحث شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.

وی در ادامه با اشاره به همکاری بخش‌های مختلف فراجا با یگان حفاظت محیط زیست گفت: به همه استان‌ها سرکشی می‌کنیم و با محیط بانان ارتباط داریم و در همه استان‌ها این هم افزایی و همکاری وجود دارد. سال گذشته حدود ۲۳ درصد کشفیات با همکاری پلیس پیشگیری، پلیس آگاهی، دریابانی و مرزبانی اطلاعات انجام شد و آنها نقش موثری در کشف سلاح‌های غیر مجاز و قاچاق حیات وحش مانند پرندگان شکاری داشتند.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899720

دیگر خبرها

  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • تاثیر هنر در حفاظت از محیط زیست
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • اهمیت فرهنگ‌سازی در کاهش آسیب‌های زیست‌محیطی
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • ممنوعیت چیدن ریواس در منطقه حفاظت شده پلنگ دره قم