Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر ضرورت همدلی، همکاری و انجام اقدامات ملموس و نتیجه محور برای حفظ سلامت محیط زیست و مردم گفت: به زودی برنامه نهایی مدیریت پسماندهای عادی دو استان گیلان و مازندران تدوین می شود.

به گزارش روز شنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، مسعود تجریشی در نوزدهمین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماندها با اشاره به اهمیت تکمیل چرخه مدیریت پسماند عادی، برای دستیابی به سطح مناسبی از مدیریت پسماندها و برون رفت از مشکلات، گفت: استان ‌های مازندران و گیلان با حجم بالایی از پسماندها به خصوص در ایام تعطیل مواجه هستند که با تاکید بر ضرورت تفکیک از مبدا، آگاهی رسانی، فرهنگ سازی عمومی و بازیافت مواد قابل بازیافت، می توان بخش آلی پسماندها را تبدیل به کمپوست و باقیمانده غیر قابل بازیافت و کمپوست را از طریق استحصال انرژی مدیریت کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گفته تجریشی، بسته اجرایی مدیریت پسماند عادی با در نظر گرفتن تمامی مراحل چرخه مدیریت پسماند و ملاحظات زیست محیطی مدنظر سازمان با بررسی راهکارهای اجرایی آن، می بایست تهیه شود.
وی اظهار داشت: پیش نویس برنامه مدیریت پسماند عادی استان های شمالی کشور در ستاد مدیریت پسماند استان های شمالی در سازمان حفاظت محیط زیست که متشکل از نمایندگان دستگاه های مرتبط ( مرکزی و استانی ) و اساتید دانشگاهی است، نهایی می شود.
وی ادامه داد:برنامه نهایی مدیریت پسماندهای دو استان گیلان و مازندران بر اساس دانش و تکنولوژی های به روز پس از تایید نهایی و در قالب بسته اجرایی مدیریت پسماندهای عادی استان های ساحلی شمالی کشور برای اجرایی شدن تقدیم ریاست جمهوری خواهد شد.
همچنین علی مریدی سرپرست دفتر آب و خاک در این نشست با اشاره به اهداف برگزاری نشست های کارگروه ملی مدیریت پسماندها، گزارشی از نتایج اقدامات انجام شده در کارگروه مدیریت پسماند ارائه کرد و اهداف پیش نویس برنامه مدیریت پسماند استان های ساحلی شمال کشور را تبیین کرد.
بنابراین گزارش، محمد اسلامی استاندار مازندران با تاکید افزایش میزان پسماندها در اوج مسافرت های تابستانی و اعیاد، کلیاتی از برنامه مدیریت پسماند عادی در استان مازندران با تاکید بر بخش تفکیک از مبداء و تبدیل پسماند تر خانگی به کمپوست و شیوه های آن را تشریح کرد.
همچنین مصطفی سالاری استاندار گیلان در این نشست بر تخصیص منابع مالی برای مدیریت پسماند عادی در استان ‌های شمالی کشور و تخصیص ردیف بودجه خاص برای این موضوع در بودجه سال 1398 تاکید کرد.
در این جلسه برنامه مدیریت پسماندهای استان ‌های شمالی ارائه و اولویت ها بر اساس آخرین شرایط و وضعیت مدیریت پسماندهای استانی تشریح شد.
همچنین در مورد ضرورت کاهش مصرف کیسه ها و بطری های پلاستیکی به خصوص در استان های شمالی به عنوان یک معضل مهار نشدنی، ضرورت اقدامات عاجل و هماهنگی بین دستگاه ها به خصوص وزارت کشور و وزارت صنعت، معدن و تجارت اظهار نظر شد.
بهبود وضعیت شبکه فاضلاب شهری و روستایی به موازات طرح های مدیریت پسماند برای توسعه در استان‌ های شمالی و حمایت های مالی آن نیز در این نشست مطرح شد.
بنابر این گزارش، نمایندگان دستگاه‌های نظارتی و اجرایی تخصصی و مالی از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان ملی استاندارد ایران، گزارشی در خصوص اقدامات انجام شده و موارد حائز اهمیت در برنامه، ارائه کردند.
نوزدهمین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماندها با حضور معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست و استانداران استان‌های مازندران و گیلان به همراه نمایندگان دفاتر ستادی و استانی و دستگاه‌های اجرایی کشور با دستور کار بررسی برنامه ساماندهی پسماندهای عادی (شهری-روستایی) استانهای ساحلی شمالی کشور در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
علمی 9014**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي محيط زيست پسماند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۳۴۱۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه شهرک بازیافت در مرحله واگذاری به پیمانکار قرار دارد

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان گفت: پروژه احداث شهرک بازیافت در حال حاضر در مرحله پیگیری نحوه واگذاری عملیات عمرانی به پیمانکار واحد صلاحیت و پیگیری انتقال پساب قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، غلامرضا ساکتی امروز _شنبه هشتم اردیبهشت_ در حاشیه بازدید شهردار از تعدادی پروژه‌های عمرانی شهر اصفهانی اظهار کرد: استفاده از تکنولوژی‌های نوین و هوشمند از ابتدا در دستور کار سازمان مدیریت پسماند قرار داشته است.

وی با بیان اینکه پروژه احداث هاضم بی‌هوازی به‌ظرفیت ۳۰۰ تن در روز در وضعیت مذاکره با سرمایه‌گذار در خصوص ارائه ضمانت‌نامه ملکی قرار دارد، افزود: فراخوان انتخاب مشاور برای مدیریت طرح اجرای پروژه در مرحله تجدید و مذاکرات با سرمایه‌گذار برای اجرای پروژه به‌صورت BOO در حال پیگیری است.

مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به چالش‌های اجرایی پروژه هاضم بی‌هوازی گفت: تأمین اعتبار و پرداخت به‌موقع آن توسط شهرداری برای پرداخت گیت فی به میزان تقریبی سالانه ۴۰ میلیارد تومان و تأمین تضامین ملکی برای اجرای پروژه به‌صورت BOO از جمله چالش‌ها است.

ساکتی با اشاره به پروژه هاضم بی‌هوازی به ظرفیت پنج تن در روز تصریح کرد: اسناد طراحی توسط مشاور تهیه شده است و به‌منظور تحویل نهایی نیازمند جلسات نهایی با کارشناسان مربوط به هر حوزه است و اسناد فراخوان انتخاب مجری احداث پروژه تهیه شده است.

وی با اشاره به چالش‌های پیش روی این پروژه تاکید کرد: هزینه بالای پروژه بر اساس برآورد نهایی مشاور و تأخیر زیاد شهرداری برای پرداخت هزینه اجرای پروژه، چالش‌ها اجرایی شدن این پروژه است.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان اینکه تحویل زمین و تجهیز کارگاه برای احداث شهرک بازیافت انجام شده است، ادامه داد: اصلاح نقشه جانمایی، پیاده‌سازی نقاط برای خاکبرداری، عقد قرارداد برای خرید پنل‌های پیش‌ساخته بتنی و تسطیح و رگلاژ مسیر اجرای دیوار برای اجرای بتن انجام شده است، این پروژه در مرحله پیگیری نحوه واگذاری عملیات عمرانی به پیمانکار واحد صلاحیت و پیگیری انتقال پساب قرار دارد.

ساکتی با اشاره به چالش‌های این پروژه گفت: تأخیر در تولید قطعات بتنی مشکل جمع‌آوری توده‌های کمپوست در مسیر اجرای دیوار، پرداخت نکردن به موقع صورت وضعیت‌ها از سوی شهرداری و تعیین مدال مالی مشارکت، ساخت و واگذاری از جمله چالش‌ها است.

وی با اشاره به سایر پروژه‌های سازمان مدیریت پسماند افزود: احداث نیروگاه ریجکت‌سوز ۳۰۰ تن در روز، پروژه تولید سوخت مشتق از پسماند RDF به ظرفیت روزانه ۱۵۰ تن و احداث کارخانه بازیافت پسماندهای ساختمانی از جمله سایر پروژه‎‌های شاخص این سازمان است.

کد خبر 748422

دیگر خبرها

  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • پروژه شهرک بازیافت در مرحله واگذاری به پیمانکار قرار دارد
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکان سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • ثبت بیش از ۱۰۰۰ فرم شناسایی مشترکین سازمان پسماند اصفهان در سامانه سنا
  • اختصاص ۱۰ هزار میلیارد ریال از بودجه مدیریت بحران کشور به استان ایلام
  • سهم ۱۲ درصدی نایلون‌ها در پسماندهای شهر قم
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد